Preminuo brat Majkla Džeksona i član grupe Jackson 5

Tito Džekson, jedan od članova pop sastava Džekson fajv i brat Majkla Džeksona preminuo je u 70. godini.

Izvor: AP   |  

16.09.2024. 14:16

Preminuo brat Majkla Džeksona i član grupe Jackson 5
Foto: Tanjug/AP/Dan Steinberg Tito Džekson

Tito je bio treći od devetoro dece u porodici Džekson, iz koje su inače potekle svetske zvezde Majkl i Dženet.

"Teška srca objavljujemo da naš voljeni otac, član rokenrol Kuće slavnih, više nije s nama. Šokirani smo, tužni i slomljeni. Naš otac je bio neverovatan čovek koji je brinuo o svima", rekli su njegovi sinovi Ti Džej, Taj i Taril u izjavi objavljenoj u nedelju uveče na Instagramu.

Sastav Džekson fajv činila su braću Džeki, Tito, Džermain, Marlon i Majkl. Porodična grupa, koja je ušla u Kuću slavnih 1997. godine, izdala je nekoliko hitova broj 1 tokom 1970-ih, uključujući "ABC", "I Want You Back" i "I’ll Be There." Oni su, pod vođstvom njihovog oca Džoa, postali jedno od najvećih imena u muzici.

Kako su karijere porodice u muzici napredovale, preselili su se u Kaliforniju.

Foto: Tanjug/APDžekson fajv

Rođen 15. oktobra 1953. godine, Toriano Adaril "Tito" Džekson, prateći vokal i gitarista, bio je najmanje prisutan član grupe. Njegova braća su započela solo karijere, uključujući Majkla, koji je postao jedan od najvećih pop izvođača na svetu.

Tito je bio poslednji od devetoro braće i sestara koji je izdao solo projekat, a ujedno i svoj debi album "Tito Time" 2016. godine. Objavio je pesmu "One Way Street" 2017, a za AP je 2019. godine rekao da radi na drugom albumu.

Džekson je istakao da je namerno odložio solo karijeru kako bi se fokusirao na odgajanje sinova, Ti Džeja, Taja i Tarila, koji su takođe formirali svoj muzički sastav pod nazivom 3T.

Na njegovoj veb stranici nalazi se link za singl sa 3T i Stivi Vonderom, pod nazivom "Love One Another".

Komentari (0)