Fitnes trener otkrio kojih pet pića najviše pomažu u skidanju kilograma

Ako ste među onima kojima je cilj da što pre skinu kilograme koji su se nakupili tokom leta, trener Gordan Ćorović objavio je na jednoj društvenoj mreži listu pića koja vam mogu pomoći u tome.

Izvor: index.Hr   |  

29.08.2024. 16:44

Fitnes trener otkrio kojih pet pića najviše pomažu u skidanju kilograma
Envato Voda sa limunom

Leto se polako primiče kraju i mnogi se nakon godišnjih odmora i uživanja u hrani i piću vraćaju starim navikama, odnosno zdravoj i uravnoteženoj ishrani.

Kako kaže, broj jedan je voda s limunom.

"Ona pomaže u detoksikaciji, ubrzavanju organizma i metabolizma. Limun je takođe bogat vitaminom C koji pomaže u sagorevanju masti. Najbolje je piti je ujutro, na prazan želudac", pojasnio je.

Sledi zeleni čaj, koji je bogat antioksidansima, ubrzava metabolizam i pomaže u sagorevanju masti. Naravno, važno ga je piti bez šećera i u prepodnevnim satima kako kofein, koji se u njemu nalazi, ne bi narušio kvalitet sna.

"Na trećem mestu je voda s jabukovim sirćetom. Taj napitak pre jela pomaže u kontroli apetita i smanjenju unosa kalorija. Ono reguliše količinu šećera u krvi", dodao je Ćorović.

Što se smutija tiče, trener savetuje kombinaciju celera i zelene jabuke. Napominje da "celer ima vrlo malo kalorija i bogat je vlaknima, dok zelena jabuka neutralizuje ukus celera i uz to ima nizak glikemijski indeks."

Na kraju, pijte kefir. To je fermentizovana namirnica koja ima blagotvorno dejstvo na crevnu floru, pomaže poboljšanju probave, ublažava zatvor i jača imunitet.

"Kefir je bogat probioticima koji pomažu u održavanju zdrave crevne flore. Zdrav probavni sistem ubrzava metabolizam i doprinosi sagorevanju masti", poručio je trener.

Komentari (0)