Rad iz kafića: Šta misle konobari kada se zauzme sto i popije jedno piće

Ometaju vas kada radite od kuće, pa je jednostavnije otići do prvog kafića i poneti laptop. A šta vam kažu konobari kada zauzmete sto i za nekoliko sati popijete dva pića?

Izvor: RTS   |  

17.10.2024. 13:47

Rad iz kafića: Šta misle konobari kada se zauzme sto i popije jedno piće
Foto: Envato

Poslednjih godina rad od kuće postao je popularan, a nije tajna da mnogima tako i odgovara. Ali rad od kuće ne mora biti baš od kuće, već i iz obližnjeg kafea.

Nekada koristite vaj-faj u kafiću, koji ipak neko plaća, nekada otvorenu mrežu koja baš i nije bezbedna, a ponekada svoje mobilne podatke. Ako provedete četiri ili pet sati u kafiću radeći, a pritom popijete jedno ili dva pića, izvesno je da će vas konobari pogledati "popreko", prenosi RTS.

Kako je navela izvršna direktorka "Kafeterije" u SAD Heder Peri, za narudžbinu od šest dolara trebalo bi da u kafiću provedete oko sat i po. Takođe je navela da radeći u kafiću. da ne može jedna osoba da zauzme ceo sto, za kojim može da sedi troje ili četvoro ljudi.

Koliko treba ostati u kafiću nije zakonski regulisano, zavisi od osećaja gosta i dobre volje konobara. Pošto su dani vikenda uglavnom posvećeni kafi sa prijateljima, ako se subotom ili nedeljom tokom dana nađete u kafiću naoružani laptopom, izvesno je da nećete biti rado viđen gost.

"Nije u redu da neko dođe sam u kafić, naruči jedno piće i sedi satima, to ni ekonomski nije dobro za vlasnika 'Kafeterije'", navela je Heder Peri.

Način na koji provodite vreme u kafiću (čitate, radite na laptopu, družite se s prijateljima) spada u vaš lični odnos prema bontonu.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Tagovi:

Komentari (0)