Šteta od poplava u Jablanici procenjuje se na oko 25 miliona evra

Preliminarna procena štete od katastrofalnih poplava i klizišta u pogođenim područjima Bosne i Hercegovine iznosi skoro 50 miliona KM (oko 25 miliona evra), izjavio je načelnik opštine Јablanica Damir Šabanović.

Izvor: Tanjug   |  

15.10.2024. 09:24

Šteta od poplava u Jablanici procenjuje se na oko 25 miliona evra
Foto: MUP Srbije

On je rekao da je oštećeno oko 200 objekata od kojih 49 totalno, te da su štetu pretrpela i poljoprivredna zemljišta, privredni i javni objekti.  

"I dalje radimo na raščišćavanju puteva, uspostavljanju normalne komunikacije, te rešavanju problema sa snabdevanjem vodom i strujom", rekao je Šabanović i zahvalio svima koji su pomogli Јablanici i drugim pogođenim područjima.  

Ministar energije, rudarstva i industrije Federacije BiH Vedran Lakić rekao je tokom posete Јablanici da je federalna Vlada od početka na terenu i nastaviće da pomaže dok ne budu zbrinuti svi pogođeni ovom katastrofom.  

"Radimo sve što je u našoj moći da ljudima iz pogođenih područja što pre osiguramo krov nad glavom", rekao je Lakić, prenela je Srna.  

Foto: MUP Srbije

On je dodao da ekipe svakodnevno rade na otklanjanju kvarova kako bi se struja vratila u svaki deo opštine.

Poplave, usled obilnih padavina, koje su pogodila BiH, odnele su najmanje 26 života.

Nevreme, u noći između 3. i 4. oktobra, razorilo je puteve, kuće i nanelo veliku materijalnu štetu.

Nastradali u poplavama na području Donje Jablanice biće kolektivno sahranjeni u danas u 14 časova, potvrđeno je iz Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Jablanica.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)