Đoković izgubio u finalu u Šangaju: Siner bolji u oba seta

Srpski teniser Novak Đoković izgubio je u finalnom meču na Mastersu u Šangaju, gde se borio za prvi trofej ove godine na ATP turu, odnosno 100. u karijeri. Na putu ka jubileju zaustavio ga je prvi reket sveta Janik Siner.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

13.10.2024. 10:41 >> 12:21

Đoković izgubio u finalu u Šangaju: Siner bolji u oba seta
Foto: Tanjug/AP/Andy Wong

Đoković je izgubio finale mastersa u Šangaju, Janik Siner je savladao Srbina rezultatom 2:0 (7:6, 6:3) za sat i 39 minuta.

Nijedan teniser nije imao nijednu brejk priliku u prvom setu, pa se igrao taj-brejk.

U njemu je Siner bio mnogo bolji, poveo je 4:0, pa 6:3, nije iskoristio prvu, ali jeste drugu set loptu i rezultatom 7:4 osvojio prvi set.

Foto: Tanjug/AP/Andy Wong

U drugom setu Siner kod vođstva 2:1 pravi brejk i to mu je bilo dovoljno da meč privede kraju pošto Đoković nije stigao do nijedne brejk lopte u celom meču.

Novu priliku za 100. trofej Novak će imati na mastersu u Parizu koji počinje 26. oktobra.

Meč su iz lože gledali bivši teniser Rodžer Federer i jedan od najboljih tenisera današnjice Karlos Alkaraz.

Finale je počelo oko 10.30 sati po srednjeevropskom vremenu.

Novak Đoković se plasirao u finale Masters turnira u Šangaju, pošto je u polufinalu u subotu pobedio Amerikanca Tejlora Frica rezultatom 6:4, 7:6.

Ove godine Novak nije podigao nijedan pehar, ne računajuči Olimpijske igre koje nisu pod okriljem ATP-a, a upravo poslednju titulu koju je osvojio, bila je ona sa Završnog mastersa u Torinu u novembru, kada je pobedio baš Janika Sinera u dva seta.

Italijan mu se kasnije revanširao, slavivši dva puta u nizu (Dejvis kup, Australijan open). 

Ovo je bilo Novakovo 141. finale u karijeri, a do sada je trijumfovao u 99 navrata. Srpski teniser je rekorder po broju finala na masters turnirima. Igrao ih je 58 i 40 puta podigao pehar.

Novčana nagrada i bodovi

Šampionu pretposlednjeg mastersa u sezoni, pored 1.000 bodova pripašće i ček na 1.262.220 dolara, dok će poraženi finalista poneti kući 662.360 dolara i upisati 650 bodova na rang listu.

Janik Siner je u karijeri odigrao 21. finale, a izgubio ih je pet. Računajući samo masters turnire, pet puta je stigao do meča za trofej. Tri puta je slavio  i dva puta izgubio u Majamiju - 2021. i 2023. godine.

Đoković je igrao za 100. titulu i 41. masters

Novak Đoković prvi put još od 2019. godine učestvuje na mastersu u Šangaju, koji je osvojio četiri puta, po čemu mu nema ravnog. Najbolji teniser svih vremena samo pet puta je poražen u najmnogoljudnijem kineskom gradu.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)