Ana Ivanović se vratila na teren posle osam godina: Nije se nadala porazu

Teniserka Ana Ivanović se vratila na teren posle osam godina pauze u kojoj je rodila troje dece. Bila je pre 16 godina najbolja na svetu kada je osvojila Rolan Garos, a sada je izgubila duel na turniru legendi u Luksemburgu od Belgijanke Kirsten Flipkens sa 6:1, 6:4.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

20.10.2024. 13:14

Ana Ivanović se vratila na teren posle osam godina: Nije se nadala porazu
Foto: Tanjug/Ap/Christophe Gateau

"Bilo je veoma lepo naći se na terenu posle osam godina. Ne baš rezultat kome sam se nadala, ali Kirsten je zaista odlično igrala. Hvala Luksemburgu i svima koji su gledali", napisala je srpska teniserka na društvenim mrežama.

Obzirom da Ivanovićeva puni 37 godina za oko dve nedelje, da je treće dete rodila prošle godine i da nije odigrala nijedan meč od 2016, njena igra je bila na visokom nivou.

Ana nije obelodanila da li će nastaviti da se takmiči ili je prihvatila poziv Luksemburga jer je tu osvojila titulu 2007. Ovaj turnir je bio deo profesionalnog kalendara od 1996. do 2021. Od 2022. ovde igraju legende, Jelena Janković je učestvovala na premijeri ali se povredila i morala da odustane. Prvu titulu je osvojila Martina Hingis, a prošle godine je najbolja bila Anet Kontaveit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)

Dugo van teniskih krugova, još uvek jedna od najlepših teniserka na svetu svih vremena, iznenada se pre mesec dana pojavila na Lejver kupu u društvu muža Bastijana Švajnštajgera, bvšeg nemačkog fudbalera.

Danas u finalu igraju Hingis – Flipkens. Učestvovale su i Andrea Petković, Flavija Peneta, Dominika Cibulkova, Magdalena Ribarikova i Lora Robson. Turnir ima nagradni fond od 110.000 dolara, pobednici ide 50.000.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)