(VIDEO/FOTO) Sukob navijača i policije u Novom Pazaru: Povređena četiri policajca, deset uhapšenih izgrednika

Burna je bila poslednja utakmica 12. kola fudbalske Superlige u Novom Pazaru koja se igrala bez publike, međutim nije prošlo bez incidenata. Pristalice domaćeg kluba pokušale da uđu na stadion, ali im policija to nije dozvolila. Oglasio se ministar policije Ivica Dačić.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

21.10.2024. 18:35 >> 19:11

(VIDEO/FOTO) Sukob navijača i policije u Novom Pazaru: Povređena četiri policajca, deset uhapšenih izgrednika
Foto: Tanjug/OMK MUP Republike Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je rekao da je na početku fudbalske utakmice između Novog Pazara i Partizana došlo do drastičnog narušavanja javnog reda i mira i napada na policijske službenike od kojih su četiri zadobila povrede, kao i da je do sada uhapšeno deset izgrednika, a oštećeno pet putničkih vozila.

"Na početku utakmice između Novog Pazara i Partizana, grupa takozvanih navijača Ekstremi i Torcida Sandžak, njih oko 120 je u ulici Borisa Kidriča na oko 70 metara od zapadne tribine stadiona, upotrebivši topovske udare, vatromete, dimne bombe, kao i predmete poput cigli i kamenica gađala policijske službenike koji su se nalazili u kordonu. Prilikom napada, povređena su tri policijska službenika IJP PU Novi Pazar", naveo je Dačić, a saopštila je policija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Kako je dodao, nakon povlačenja, grupa navijača je u ulici Veljka Vlahovića na oko 100 metara od stadiona ponovo upotrebom kamenica, cigli i drvenih motki gađala u pravcu policijskih službenika, gde je povređen jedan policijski službenik IJP PU Novi Pazar.

Dačić je dodao da se kod svih policijskih službenika trenutno radi o lakim telesnim povredama i da oni nisu zadržani u Zdravstvenom centru Novi Pazar.

Objasnio je da su se navijači, nakon što ih je policija potisnula, povukli i razišli. Dačić je poručio da će svi koji su učestvovali u napadu na policiju i kršenju javnog reda i mira biti uhapšeni i predati tužilaštvu.

"Svi moraju da odgovaraju, jer napad na policiju je napad na državu. Policija je već otpočela hapšenja, do sada je uhapšeno deset lica", naveo je on. Dodao je i da je na lokacijama gde je došlo do napada na policijske službenike, oštećeno za sada pet putničkih vozila.

Podsećamo, Disciplinska komsija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) kaznila je Novi Pazar sa dva meča pred praznim tribinama zbog ispada navijača na prethodnoj utakmici. Navijači smatraju da je kazna nepravdena.

Fudbaleri Partizana pobedili su u gostima Novi Pazar rezultatom 4:3 (2:2) u poslednjoj utakmici 12. kola.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)