Donald Tramp planira da pre izbora pokrene porodični biznis sa kriptovalutama

Kandidat za predsednika SAD Donald Tramp planira da u ponedeljak održi govor o lansiranju kompanije World Liberty Financial, platforme za kriptovalute koju kontrolišu njegovi sinovi Donald Jr. i Erik, prenosi Newsmax.

Izvor: Newsmax   |  

15.09.2024. 12:46

Donald Tramp planira da pre izbora pokrene porodični biznis sa kriptovalutama
Tanjug/AP/Charles Rex Arbogast

Bivši predsednik SAD Donald Tramp planira da u ponedeljak održi govor o lansiranju kompanije "World Liberty Financial", platforme za kriptovalute koju kontrolišu njegovi sinovi Donald Jr. i Erik.

Njegov govor će biti održan 50 dana pre dana izbora, što nije prvi put da Tramp koristi predsedničku kampanju za promociju privatnih poslova, kao što je reklamiranje patike, foto-albumi i Biblije sa njegovim brendom.

„Prihvatamo budućnost sa kriptovalutama i ostavljamo spore i zastarele velike banke iza sebe“ rekao je Tramp u video snimku objavljenom u četvrtak na društvenoj mreži Iks, koja će takođe prenositi njegov govor o ovoj temi.

Kao deo svoje predsedničke kampanje, Tramp je obećao da će pretvoriti Sjedinjene Američke Države u „kriptovalutnu prestonicu planete“, što budi zabrinutost da bi mogao koristiti saveznu vladu u lične svrhe.

Kriptovalute su oblici digitalnog novca kojima se može trgovati putem interneta bez oslanjanja na globalni bankarski sistem. Trgovina često zavisi od onlajn tržišta koja naplaćuju naknade za transakcije, tako da se kriptovalute mogu zameniti za američke dolare i druge valute.

Tramp je bio protiv kriptovaluta tokom svog prvog mandata, ali se od tada "zagrejao" za ovaj sektor. Predložio je da vlada stvori strateške rezerve Bitkoina i obećao da će blokirati stvaranje digitalne valute centralne banke koju bi administrirao Savez.

Komentari (0)