Kompanija "Knjaz Miloš" otvorila novi pogon, obezbeđeno oko 100 radnih mesta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na otvaranju novog proizvodnog pogona kompanije "Knjaz Miloš" u Aranđelovcu da je država pomogla tu investiciju sa 4,67 miliona evra i da je otvoreno oko sto novih radnih mesta.

Izvor: Tanjug   |  

17.10.2024. 14:16 >> 14:11

Kompanija "Knjaz Miloš" otvorila novi pogon, obezbeđeno oko 100 radnih mesta
Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Vučić je najavio i da će biti pokrenut dijalog o tome kako da obrazovanje odgovori potrebama privrede.

"Ovo je velika investicija vredna gotovo 30 miliona evra, ako se ne varam 28 miliona evra. I mi smo malo pomogli, ali značajno i zaposlili novih stotinu ljudi", rekao je Vučić tokom obilaska novog pogona sa rukovodstvom fabrike.

Vučić je rekao da se iz te fabrike izvoze naši poznati brednvo "Knjaza Miloša" koji idu na tržista Bugarske, BiH, Crne Gore, Mađarske i drugih zemalja.

"Aqua Sport voda nam je deveta najprodavanija voda u Evropi, što je skoro neverovatno za tako malu zemlju i za tako malo mesto kao što je Aranđelovac u poređenju sa evropskim fabrikama i evropskim mestima", istakao je Vučić.

Naglasio je da se ponosi time što naša država može da pomogne takve investicije, jer tako dobijamo sve više proizvodnih pogona. Vučić je rekao da će u Srbiji morati mnogo više da se radi na obrazovanju i neuporedivo više uloži u obrazovanje.

"Tako da ćemo morati ozbiljan dijalog po tom pitanju da povedemo", rekao je Vučić i dodao da ne misli samo na dualno obrazovanje već šire.

Vučić je rekao da naše školovanje mora da spremi ljude za moderno vreme jer su se stvari dosta promenile u odnosu na pre 30 godina.

"Na ovo smo čekali 25 godina"

Generalni direktor kompanije Knjaz Miloš, Mattoni 1873 za Zapadni Balkan Marko Stanković izjavio je danas na svečanosti povodom otvaranja novog pogona fabrike da su na ovo čekali 25 godina i da će duplirati kapacitete.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

"Danas, 60 godina kasnije, stavljamo Knjaz Miloš na mapu najvećih fabrika za proizvodnju bezalkoholnih pića u čitavoj Evropi. Izgradnjom novog proizvodnog pogona počinje vizija budućnosti naše kompanije. Sa kapacitetima od preko 700 miliona boca na 11 proizvodnih linija i najmodernijim tehnologijama mi gotovo da dupliramo naše kapacitete", istakao je Stanković.

Vučić:Tokom sledećeg leta krećemo u izgradnju auto-puta Vožd Karađorđe

Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da će se idućeg leta krenuti u izgradnju auto-puta "Vožd Karađorđe".

"Sada završavamo lokacijske uslove, uskoro ćemo građevinske dozvole. Nadam se da tokom leta sledeće godina, ako sve završimo, možemo da krenemo u izgradnju auto-puta", rekao je Vučić na svečanosti povodom otvaranja novog proizvodnog pogona kompanije "Knjaz Miloš" u Aranđelovcu.

Dodao je da će se krenuti sa izgradnjom deonice od Čibutkovice do Miloša Velikog, što je 46 kilometara do Aranđelovca, kao i 36,5 kilometara od Malog Požarevca. "To je ukupno oko 82,5 kilometra", rekao je Vučić.

Ocenio je da će time biti rešeni gotovo svi problemi Aranđelovca. Prema njegovim rečima, izgradnjom tog auto-puta broj noćenja u Aranđelovcu povećaće sa sa trenutnih 150.000 na milion.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)