AMSS: Oprezno na putu, kiša može otežavati vožnju

Prolazno naoblačenje i kratkotrajni pljuskovi mogu otežavati vožnju, te savetuju vozače da voze opreznije, obrate pažnju na stanje kolovoza i budu strpljivi na mestima gde su u toku izmene i radovi na putu, upozoravaju iz AMSS.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

11.10.2024. 08:02

AMSS: Oprezno na putu, kiša može otežavati vožnju
Foto: Newsmax Balkans

Kako saopštava AMSS, do 16. oktobra 2024. izvodiće se radovi na mašinskom presvlačenju kraćih deonica na državnom putu I A reda broj 1, od petlje Batočina do petlje Jagodina smer Beograd – Niš. Saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom, dok će vozna i zaustavna traka biti zatvorene.

Do 20. oktobra 2024. izvodiće se radovi na sanaciji natputnjaka u petlji Markovac. U zoni radova, na auto-putu, za saobraćaj će biti zatvorena vozna i preticajna saobraćajna traka, u oba smera. Onemogućeno je uključenje na auto put iz oba smera. Za smer ka Beogradu treba koristiti petlju Velika Plana, dok se za smer ka Nišu vozači upućuju na petlju Bataočina. Saobraćaj se na natputnjaku iznad auto-puta odvija naizmeničnim propuštanjem vozila i regulisan svetlosnom signalizacijom.

Na napratnim stanicama, prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", nema zadržavanja vozila.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične Policije Republike Srbije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja.

Na teretnim terminalima na izlazu iz zemlje vozila čekaju na graničnom prelazu Batrovci 360 minuta, a na Šidu 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila, navodi se u saopštenju AMSS.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)