Sergej Trifunović saslušan u Prekršajnom sudu u Splitu nakon što je priveden na graničnom prelazu Bajakovo

Glumac Sergej Trifunović saslušan je u Prekršajnom sudu u Splitu, gde je odveden nakon što je oko ponoći uhapšen na graničnom prelazu Bajakovo između Hrvatske i Srbije zbog objave na društvenim mrežama iz septembra prošle godine.

Izvor: N1info.hr   |  

17.09.2024. 12:18

Sergej Trifunović saslušan u Prekršajnom sudu u Splitu nakon što je priveden na graničnom prelazu Bajakovo
Foto: ATAImages/Amir Hamzagić

N1info.hr navodi i da je razlog za privođenje Trifunovića to što nije platio celokupan novčani iznos u sklopu kazne o zabrani ulaska u Hrvatsku koja mu je istekla pre nedelju dana. 

Iz PU splitsko-dalmatinse podsećaju da su “u saopštenju od 10. septembra 2023.godine obavestili javnost da će vezano uz objavu na društvenoj mreži objavljenoj tog dana u kojoj se muškarac omalovažava i vređa policijske službenike sprovesti istraživanje”.

Dodali su da je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je “muškarac ostvario obeležja prekršaja iz čl. 5 i 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira radi čega je danas doveden u službene prostorije”.

Foto: ATAImages/R.Z.

Podsećaju da je u objavi na društvenoj mreži, Trifunović “objavio tekst neprimerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike, navodeći da su splitski policajci iznudili preko hiljadu evra navodeći 'nadam se da ćete od tih para sašiti sebi lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke na koje se ovom prilikom po…. po članovima 5, 17 i 36 biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi', nastavljajući 'sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu poternicu'".

Nakon provedenog postupka protiv njega će biti nadležnom opštionskom prekršajnom sudu podnesen optužni predlog.

Komentari (0)