Nestorović tvrdi da je zatekla probušene gume na automobilu, MUP - slučaj prijavljen tek nakon obraćanja u Skupštini

Poslanica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović tokom obraćanja u Skupštini Srbije rekla je da je zatekla probušene gume na svom automobilu pred dolazak na sednicu o litijumu. MUP je saopštio da je slučaj prijavljen policiji u 10.45 časova.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

09.10.2024. 10:17 >> 13:01

Nestorović tvrdi da je zatekla probušene gume na automobilu, MUP - slučaj prijavljen tek nakon obraćanja u Skupštini
Foto: ATAImages/Milos Tešić

Opoziciona poslanica Nestorović, predlagač izmena Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima o kojem se treći dan govori u Skupštini Srbije, iznela je navedene tvrdnje na početku današnje sednice.

"Niko me neće sprečiti da govorim istinu i da govorim sve ono što građani Srbije misle, a nemaju gde da kažu. Jutros sam zatekla probušene gume na svom automobilu", rekla je ona i nastavila izlaganje. 

Predsednica parlamenta Ana Brnabić upitala je Nestorović da li je prijavila policiji da joj je oštećen automobil i rekla da će to biti urađeno ukoliko nije.

Nestorović je rekla i da joj se nezakonito prisluškuje telefon i da je to dokazala.

U Skupštini Srbije nastavljena je sednica na kojoj se raspravlja o predlogu izmena Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima. Predlog je podnelo 86 poslanika opozicionih stranaka, a njime se traži zabrana istraživanja i eksploatacije bora i litijuma.

MUP o tome kad je slučaj prijavljen policiji

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je saopštilo da se policijskoj stanici u Borči u 10.45 časova telefonskim putem obratila Danijela Nestorović, predstavila se kao narodna poslanica i prijavila da je jutros na parkingu zatekla svoj automobil sa izbušenim prednjim gumama, da je gume zamenila i tim autom se odvezla na posao.

"Policijski službenici su je uputili da dođe u Policijsku stanicu u Borči i podnese prijavu, što do sada nije učinila", navodi MUP u saopštenju i dodaje da je "bez obzira na to, policija odmah po prijavi započela provere njenih navoda i preduzela sve mere i radnje radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti".

"Još jednom napominjemo da je narodna poslanica Danijela Nestorović Policijsku stanicu u Borči pozvala telefonom jutros u 10.45 časova, iako je ranije, pre nego što je pozvala policiju, u Narodnoj skupštini izjavila da je već prijavila slučaj policiji, što nije istina", saopštio je MUP.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)