FBI: Tramp očigledno bio meta pokušaja ubistva

FBI je saopštio da je Donald Tramp, bivši predsednik i kandidat republikanaca na predsedničkim izborima bio predmet "očiglednog pokušaja ubistva" u svom golf klubu u Vest Palm Biču na Floridi, samo devet nedelja nakon što je preživeo atentat u Pensilvaniji. Tramp je izjavio da je "dobro".

Izvor: Newsmax   |  

16.09.2024. 07:01 >> 07:37

FBI: Tramp očigledno bio meta pokušaja ubistva
Foto: Tanjug/AP/Stephany Matat

Fox News je izvestio da se osumnjičeni, koji je pucao u blizini Trampa, zove Rajan Vesli Rout (58). On je u pritvoru, a imao je imao poluautomatsku pušku kada je na njega pucala Tajna služba, izjavili su zvaničnici, prenosi NBC news.

Američka tajna služba otvorila je vatru na čoveka koji je uperio pušku dok je Tramp bio na stazi i igrao golf, izjavila su tri policijska službenika. Osumjičeni je ispustio oružje i pobegao u terencu, a kasnije je priveden u susednom okrugu.

Foto: TAnjug/AP/Terry Renna

Zvaničnici nisu bili ovlašćeni da razgovaraju o istrazi koja je u toku i razgovarali su sa Asošiejted presom pod uslovom da ostanu anonimni.

Zvaničnici veruju da je naoružani čovek nameravao da puca u bivšeg predsednika, piše Newsmax. Ipak, motiv uhapšenog još nije poznat.

Bela kuća je, nakon incidenta na Floridi, saopštila da su predsednik SAD Džozef Bajden i potpredsednica Kamala Haris obavešteni o bezbednosnom incidentu na Trampovom međunarodnom golf terenu, gde je bivši predsednik igrao golf. 

"Osetili su olakšanje kada su saznali da je bezbedan. Njihov tim će ih redovno obaveštavati o razvoju situacije", navela je Bela kuća.

Tramp: Dobro sam

Donald Tramp, koga je Tajna služba odvela na bezbedno, poručio je pristalicama da je dobro i zahvalio im na podršci.  On je nakon incidenta poslao email svojim pristalicama kako bi ih obavestio da je na sigurnom i da nije povređen.

"Čuli su se pucnji u mojoj blizini, ali pre nego se glasine prošire, želim da ovo čujete direktno od mene: bezbedan sam i dobro. Ništa me neće usporiti. Nikada se neću predati! Uvek ću vas voleti zbog vaše podrške", napisao je Tramp u poruci. I direktor komunikacija Trampove kampanje Stiven Čeng preko mreže "X" poručio je da je bivši predsednik "dobro".

Prvi pokušaj ubistva 13. jula

Tajna služba je odvela na sigurno bivšeg predsednika i kandidata republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donalda Trampa nakon što su agenti Tajne službe otvorili vatru na osobu naoružanu poluautomatskom puškom koja je uperila oružje ka golf klubu Trampa u Vest Palm Biču na Floridi, dok je on igrao golf. 

Pucnjava se dogodila oko dva meseca nakon što je Tomas Metju Kruks izveo atentat na Trampa na skupu u Batleru, u Pensilvaniji 13. jula, kada je Tramp zadobio povredu uha.

Komentari (0)