Gala veče u Čikagu: Srpska zajednica pružila podršku Trampu

Gala veče MAGA Serbs organizacije, na kojoj je srpska zajednica pružila podršku predsedničkom kandidatu Donaldu Trampu, održano je u nedelju u Čikagu.

Izvor: Serbian Times   |  

16.09.2024. 20:24

Gala veče u Čikagu: Srpska zajednica pružila podršku Trampu
Foto: Antonije Kovačević Rod Blagojević i Bernard Kerik na gala večeri MAGA Serbs organizacije

Ako je suditi po ovom skupu, Tramp će i na predstojećim izborima, na kojima mu je protivkandidatkinja Kamala Heris, imati većinsku podršku srpske američke dijaspore, kao što je to bilo i u prethodna dva slučaja, 2016. i 2020. godine, kada su mu suparnici bili Hilari Klinton i Džo Bajden, piše Serbian Times.

Na skupu su govorili, između ostalih, bivši guverener Ilinoisa Rod Blagojević, politički analitičar Mark Vargas, kao i jedan od najbližih saradnika bivšeg predsednika Trampa - Bernard Kerik. 

Prisustvovali su najviđeniji članovi srpske dijaspore iz Ilinoisa, Viskonsina, Indijane i Mičigena, a među zvanicama je bila i generalni konzul Bosne i Hercegovine u Čikagu Tatjana Telić.

"Ima nas mnogo ovde u Čikagu, u Njujorku, Nju Džersiju, Los Anđelesu, Finiksu, Majamiju, Milvokiju, Mičigenu... Vreme je da uzmemo stvari u svoje ruke i tu našu brojnost pretvorimo u politički uticaj, da se izborimo da na izborima pobedi politika koja zastupa interese naših ljudi ovde, ali i naše države, Srbije, čije interese ne smemo zaboraviti. Naročito je važno da iskoristimo taj uticaj u tzv. swing državama, gde nas ima u velikom broju, poput Pensilvanije, Mičigena, Viskonsina, Arizone...", izjavio je Blagojević.

Bivši šef njujorške policije Bernarda Kerika, koji slovi kao glavni kandidat za budućeg direktora CIA, ukoliko se Tramp u novembru izbori za drugi mandat u Beloj kući, ocenio je "da se izbori održavaju danas i da su obezbeđeni regularni uslovi za oba kandidata, Tramp bi ubedljivo pobedio".

"Problem je u tome što su oni svesni toga i što se spremaju da varaju, kao što je to bilo i prošli put, 2020. godine. Učiniće sve da ga spreče i da mu oduzmu mandat po drugi put. Pokušali su da ga uhapse, na kraju su ga i uhapsili, podmetali su mu dokaze, lagali su da bi prevarili sud, dva puta su ga 'impičovali' i na kraju pokušali i da ga ubiju, bukvalno. I ta borba i dalje traje. Ali Donald Tramp je borac, i ja verujem da će na kraju pobediti", zaključio je Kerik.

Skup su svojim umećem na klasičnim instrumentima uveličale Sestre Radović, devojke iz najmuzikalnije srpske porodice u Americi, kao i saksofonista Vlada Dinić. Prigodnu izložbu je priredila i slikarka Gordana Nenadović.

MAGA Serbs su najavili da je ovo tek prvi u nizu događaja koji će organizovati u narednom periodu. Sledeća destinacija bi mogao da bude Pitsburg, gde živi brojna srpska zajednica, koja bi mogla da da donese pobedu Trampu u Pensilvaniji, jednoj od ključnih od tzv. "swing states", koje će i odlučiti predsedničku trku.

Komentari (0)