Kako brzo osvežiti džempere sa ustajalim mirisom

Džemperima nije uvek potrebno hemijsko čišćenje, jednostavnim savetima možete održavati i osvežiti svoju omiljenu toplu odeću kod kuće.

Izvor: 24sata.hr   |  

19.10.2024. 13:49

Kako brzo osvežiti džempere sa ustajalim mirisom
Foto: Envato

Pošto je jesen uveliko krenula, a zima je pred vratima, to znači da je vreme za vaše omiljene džempere, ali dok izvlačite svoju omiljenu zimsku odeću iz skladišta, možda ćete primetiti da bi im trebalo osvežavanje.

Kako bi da našim džemperima vratili stari sjaj i učinili da mirišu na potpuno novo, Beki Rapinčuk iz Clean Mama otkrila je svoje najbolje savete:

Tri načina da oživite džempere:

1. Iskoristite prednosti zamrzivača

Imate li zamrzivač? Verovali ili ne, možete ga koristiti za uklanjanje mirisa, kaže Rapinčuk. Sve što treba da uradite je da savijete džemper, stavite ga u kesu i ostavite u zamrzivaču preko noći. Hladan vazduh će ubiti bakterije, a bakterije su upravo ono što im daje loš miris, objašnjava ona i dodaje da ovaj metod dobro funkcioniše i sa farmerkama i sportskom opremom.

Foto: Envato

2. Napravite sopstveni osveživač tkanine

Osvežavanje tkanine je brz i lak način da vratite život i miris vašim džemperima, a Rapinčuk ima odličan recept koji možete da isprobate i sami. Trebaće vam 1/2 šolje vode, 1/4 šolje votke ili alkohola i pet kapi esencijalnog ulja po izboru i boca sa raspršivačem.

Dodajte navedene sastojke u bocu sa raspršivačem i protresite da se sjedine. Okačite džemper i lagano ga poprskajte osveživačem tkanine. Pustite da se osuši.

3. Osveženje u mašini za sušenje veša

Ako imate pristup mašini za sušenje veša, brzo okretanje džempera može pomoći da se brzo osveži. Rapinčuk preporučuje da ih stavite na sušenje sa vunenim kuglicama, na niskoj temperaturi i bez toplote. Ne bi trebalo dugo da "vrte", pa ih proverite nakon pet do 10 minuta i ponovite ako je potrebno, piše 24sata.hr.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)