Đak navodno doneo pištolj u školu: Policija utvrdila da je reč o igrački, roditelji bez informacija o incidentu

Roditelje osnovne škole Jovan Dučić na Novom Beogradu uznemirila je informacija da je jedan od učenika u ovu obrazovnu ustanovu doneo pištolj.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

17.10.2024. 18:42

Đak navodno doneo pištolj u školu: Policija utvrdila da je reč o igrački, roditelji bez informacija o incidentu
Foto: Newsmax Balkans

Kako saznajemo, informaciju su dobili od Saveta roditelja, putem Vajber grupe, nakon što ih je direktorka škole obavestila da su "posle anonimne dojave preduzete sve radnje propisane protokolom".

O slučaju su obaveštene platforma Čuvaj me, Školska uprava Ministarstva prosvete i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policija je, kako saznajemo, izašla na teren i tom prilikom je, prema nezvaničnim saznanjima, ustanovljeno da je pištolj bio plastičan, odnosno, da je u pitanju igračka.

Roditelji bez zvaničnih informacija

Ipak, roditeljima iz škole, kako saznajemo, to niko još nije potvrdio. Kako za Newsmax Balkans kaže majka deteta odeljenja 7/3, gde se incident dogodio, ogorčeni su jer su o svemu saznali dan kasnije u odnosu na drugu decu i roditelje.

"Ne znamo i dalje šta se tačno desilo, sve je na nivou rekla - kazala. Nije nam se obratio ni razredni starešina, a od direktorke smo dobili štur odgovor tek kada smo izvršili pritisak na nju preko Vajber grupe", rekla je mama čije je ime poznato redakciji.

Kako je navela, strašno je to što nakon incidenta dece nisu puštena kući, kao i to što roditelji nisu dobili jasne informacije šta se desilo.

"Moje dete ne želi da ide sutra u školu, oseća se uplašeno, a mi i dalje ne znamo zvanično ništa", dodala je ona.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)