Direktan let na liniji Beograd–Tokio u narednih šest meseci

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će kompanija Er Srbija u narednih šest meseci uspostaviti direktan let na liniji Beograd–Tokio i istakao da je povezivanje sa Japanom od najvećeg značaja za Srbiju.

Izvor: Tanjug   |  

17.10.2024. 10:35

Direktan let na liniji Beograd–Tokio u narednih šest meseci
Foto: Newsmax Balkans

"Mi ćemo dati sve od sebe da uspostavimo ovu liniju u narednih šest meseci, rekao je Vučić na Poslovnom forumu Srbija - Japan: susret sa Japanskom organizacijom za spoljnu trgovinu Džetro (Jetro) i pozvao predstavnike japanskih kompanija da češće posećuju Srbiju.

Dodao je da je sa ministrom Sinišom Malim razgovarao o uvođenju tri nova direktna leta iz Beograda, a da je jedan od njih direktan let do Tokija.

Nedavno je Er Srbija uspostavila još jednu direktnu avio-liniju, između Beograda i Guangdžoua u Narodnoj Republici Kini. To je druga destinacija u toj azijskoj zemlji do koje srpska nacionalna avio-kompanije saobraća u redovnom saobraćaju. Letovi između Beograda i "kapije južne Kine" obavljaće se dva puta nedeljno - ponedeljkom i petkom, avionima tipa erbas A330-200 iz dugolinijske flote Er Srbije, saopšteno je iz srpske nacionalne avio-kompanije.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)